Meny
Venstre felt

Fjellvitt er blitt regionlaget for øvre-Buskerud
 
Fjellvitt har ca 80 betalende medlemmer og ønsker mange flere. Kontakt oss
 
 
 
Vi sponser: 
 

Informasjon 

På sporet av akevitten
Akevitt har hatt en sentral rolle i Norges historie. Per Harald Grue, president i Norske Akevitters Venner (NAV), tok under Matfestivalen på Rødberg tilhørerne med på en reise gjennom historien fra Adam og Eva til Halvard Heuch.
 
Skinnegangen til lokomotivstallen på gamle Rødberg stasjon fører inn til en sjarmerende og stemningsfull arena, der Grue underholdt sine tilhørere med kjente og mindre kjente fakta om akevittens historie. En reise fra Adam og Eva til Halvard Heuch dekker et langt tidsspenn, og det er spennende å se akevittens historie i lys av verdenshistoriens største begivenheter og trender.

Stig Bareksten (fra venstre) fra Det Norske Brenneri sammen med presidentene Per Harald Grue og Knut Morten Bjørnsrud fra hhv NAV og Fjellvitt. Begge gjestene fikk signerte eksemplarer av den nye kokeboka «Mat fra Numedal» som ble lansert i forbindelse med Matfestivalen.

 
Lokallaget Fjellvitt i øvre Numedal er et aktivt lokallag, og de har blant annet engasjert seg som hovedsponsor for Matfestivalen som ble arrangert for andre år på Rødberg siste helg i juni. Et tett og godt samarbeid med Matopplevelser i Numedal, har resultert i en Matfestival der lokalmat i alle varianter står på menyen. Kokker med bakgrunn fra Bølgen & Moi har dannet «Numedalsgruppen», og disse står ansvarlig for utarbeidelse av en femrettersmeny bestående utelukkende av lokale råvarer.

Jonas Lagerstrøm og resten av Numedalsgruppen ga middagsgjestene en gourmet aften, der de lokale produsentene fikk vise at de holder et meget høyt nivå på sine produkter.
 
Jonas Lagerstrøm er «sjefskokken», og har sammen med de øvrige seks kokkene i Numedalsgruppen og andre gode medhjelpere ansvaret for å servere nærmere fem hundre gjester i løpet av noen travle lørdagstimer i juni. Den lokale «Fjellvitten» hører naturligvis med på Matfestivalen, og både lokallaget og salget av akevitten kan vise til stigende tall.

 
Produksjonssjef Stig Bareksten fra Det Norske Brenneri var også invitert av lokallaget Fjellvitt. Stig inviterte med på en reise i akevittens rike, med smaksprøver av ulike akevitter. Han fortalte om hvordan akevitten blir produsert, og hvilke urter og krydder som brukes i akevittproduksjon.

Det Norske Brenneri i Grimstad er Norges nest største brennevinsprodusent, og står bak merkevarer som Hellstrøm og Arvesølvet. Fjellvitt er også en av akevittene som produseres her.

 

 

 
Høyre felt
Årsmøte i akevittklubben
lørdag 20.januar 2018 kl. 19.00 på Nore stasjon. Hold av kvelden og her kan du lese INNKALLINGEN


Akevittklubben Fjellvitt tildeler årets ærespris til Geir Erik Prestegården 

Akevittklubben Fjellvitt, region av Norske Akevitters Venner, tildeler sin ærespris i 2017 til Geir Erik Prestegården. Æresprisen er på 20.000,- kroner og er en annerkjennelse for hans innsats for lokalsamfunnet og dalen vår. 
Les mer

 

Hei alle Fjellvittmedlemmer!! Påmelding til Fjellmatfestivalen 17.november 2017

Kl 18.30 Utdeling årets ærespris i peisestua
Kl. 19.00 Lansering av "fjellets øl" 
Kl 19.30 Fjellets Gourmet i spisesalen
Kl 21.30 Musikk  

Kr 635,- pr pers. inkl 2 Fjellvitt/enheter.
Buss settes opp t/r Norefjord (dersom mange nok melder seg). 200,- pr pers.

Påmelding innen 10. november til presidenten 48117822
Påmelding bekreftes ved innbetaling til bankkonto nummer 23512306330. Husk navn på innbetaling!!

Velkommen!
Styret


 

Fjellvitt deler ut ærespris

Prisen er ment å være en æresbevisning som markerer prisvinnerens spesielle innsats for dalen vår. Prisen kan tildeles en person eller en bedrift. Hovedpoenget er å markere en innsats som strekker seg ut over det vanlige. Frist for kandidater er 01.oktober 2017

Les mer
 

Tur med Fjellvitt
Akevitt-tur lørdag 17. til søndag 18. juni 2017. Fjellvitt reiser i år over fjellet til Rjukan og Tinn. INVITASJON


Årsmøte i akevittklubben
lørdag 21.januar 2017 kl. 19.00 på Risan. Hold av kvelden og her kan du lese INNKALLINGEN