Fjellvitt akevitten nærmer seg
Fjellvitt akevittenPå siste årsmøte fikk styret i oppdrag å finne Fjellvitt akevitten, sette den i produksjon og lansere på Fjellmatfestivalen 2009. Nå sitter styret med fire smaksvarianter som skal testes ut etter å ha besøkt Ole Puntervold i Agder Brenneri i Grimstad.


Det var President, Visepresident og tidligere Smaker og Sermonimester som fikk gleden av å ta turen til Grimstad for å besøke Puntervold i Agder Brenneri i Grimstad, som skal produsere den nye Fjellvitt akevitten.
Det var en meget hyggelig og lærerik tur. Puntervold anbefalte fire forskjellige smaksvarianter som nå skal testes og smakes sammen med mat.  Fjellvitt akevitten vil bli distribuert via Vinmonopolet.
Fremover skal styret også jobbe med design og innhold på etikettene. Ønsker du å være med å bidra til den første produksjonen (1000 flasker 0,70 cl) kan du kontakte Fjellvitt via e-post. Pengene får du tilbake etterhvert som Fjellvitt akevitten blir solgt


Ole Puntervold til høyre

Fjellvitt akevitt

Smaksvariantene A, B, C og D


Agder Brenneri er Norges første uavhengige brenneri etter 80 år med monopol, og de introduserte de første destillerte produktene den 5. november 2005. Agder Brenneri er markedsføringsnavnet for brennevin under K.G. Pundetrvold AS som ble etablert i 1951. Firmaet spilte en viktig rolle i den rivende utviklingen i norsk fruktvinproduksjon før krigen. Sortimentet idag er på over 250 produkter - vingjær, hjelpemidler, vinråstoffer og utstyr til vinlegging og ølbrygging. Essenser og ekstrakter produserer de også. I 2001 bygget de opp en helt ny avdeling for pressing av epler og produksjon av eplesaft .