Meny
Venstre felt

Fjellvitt er blitt regionlaget for øvre-Buskerud
 
Fjellvitt har ca 80 betalende medlemmer og ønsker mange flere. Kontakt oss
 
 
 
Vi sponser: 
 

Informasjon 

Fjellvitts ærespris tildeles Johan Brun
 

Akevittklubben Fjellvitt tildeler sin aller første ærespris til Johan Brun. Æresprisen på kr. 25.000.- er en anerkjennelse for hans livslange arbeid med å skildre Numedal og Hardangervidda gjennom personlige og unike naturbilder. Et av hans mest kjente bilder fra vidda er også motivet på etiketten til den lokalproduserte akevitten Fjellvitt, som for øvrig har fått en eventyrlig mottagelse i markedet.

Fjellvitt-akevitten har solgt meget bra, og akevittklubben Fjellvitt har derfor bestemt seg for å sette av penger hvert år til en pris som deles ut til en person eller bedrift som har utmerket seg på en eller annen måte for dalen. Selv om det var mange verdige kandidater, var det liten diskusjon om hvem som skulle få den aller første prisen.

Prisvinneren har vært aktiv pressefotograf i hele sitt liv og er den kanskje mest navngjetne pressefotografen i Norge gjennom tidene. Det han huskes først for er blitzen som “felte” Hjalmar “Hjallis” Andersen under skøyte-EM på Bislet i 1951. Men siden den gang har det blitt mange blinkskudd og oppdrag som har gjort at Brun har satt sitt merke på norsk foto-historie.

Han jobbet i Dagbladet fra 1948 til han ble pensjonist i 1989, med unntak av en kortvarig permisjon hvor han jobbet for Billedjournalen. I 1992-94 var han pressesjef for OL på Lillehammer, som ble et verdig punktum på en lang og variert karriere.

Johan Brun har hatt mange utstillinger og gitt ut flere bøker. Blant annet ga han i 2003 ut boka “Våre bruer” på oppdrag fra Statens vegvesen. Utstillingen på Norsk Folkemuseum i Oslo, “År og dag – Johan Bruns bilder 1948 til 2005”, viser en allsidig, nyskapende og fremfor alt en særpreget fotograf. Utstillingen ble en stor suksess og er besøkt av mange tusen mennesker.

I tretti år har Johan Brun og kona Ingrid jobbet som gjetere på Hardangervidda om sommeren, og kamera har som vanlig vært med. Han er født og oppvokst i Uvdal ved foten av vidda, og selv om han hadde sitt liv og virke i storbyen har Hardangervidda alltid stått hans hjerte nær. Av alle bildene som er tatt under hans mange turer på vidda er det noen som skiller seg ut. Blant annet bildene som er brukt på etiketten til Fjellvitt. 

Æresprisen deles ut fredag 19.november under Fjellmatfestivalen på Torsetlia, Dagalifjellet og vi ønsker alle velkommen til prisutdelingen.


Akevittklubben Fjellvitt
Knut Morten Bjørnsrud, President
Mob 977 90 790


 
H√łyre felt
Årsmøte i akevittklubben
lørdag 20.januar 2018 kl. 19.00 på Nore stasjon. Hold av kvelden og her kan du lese INNKALLINGEN


Akevittklubben Fjellvitt tildeler årets ærespris til Geir Erik Prestegården 

Akevittklubben Fjellvitt, region av Norske Akevitters Venner, tildeler sin ærespris i 2017 til Geir Erik Prestegården. Æresprisen er på 20.000,- kroner og er en annerkjennelse for hans innsats for lokalsamfunnet og dalen vår. 
Les mer

 

Hei alle Fjellvittmedlemmer!! Påmelding til Fjellmatfestivalen 17.november 2017

Kl 18.30 Utdeling årets ærespris i peisestua
Kl. 19.00 Lansering av "fjellets øl" 
Kl 19.30 Fjellets Gourmet i spisesalen
Kl 21.30 Musikk  

Kr 635,- pr pers. inkl 2 Fjellvitt/enheter.
Buss settes opp t/r Norefjord (dersom mange nok melder seg). 200,- pr pers.

Påmelding innen 10. november til presidenten 48117822
Påmelding bekreftes ved innbetaling til bankkonto nummer 23512306330. Husk navn på innbetaling!!

Velkommen!
Styret


 

Fjellvitt deler ut ærespris

Prisen er ment å være en æresbevisning som markerer prisvinnerens spesielle innsats for dalen vår. Prisen kan tildeles en person eller en bedrift. Hovedpoenget er å markere en innsats som strekker seg ut over det vanlige. Frist for kandidater er 01.oktober 2017

Les mer
 

Tur med Fjellvitt
Akevitt-tur lørdag 17. til søndag 18. juni 2017. Fjellvitt reiser i år over fjellet til Rjukan og Tinn. INVITASJON


Årsmøte i akevittklubben
lørdag 21.januar 2017 kl. 19.00 på Risan. Hold av kvelden og her kan du lese INNKALLINGEN